x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "social"

O șoferiță din Iași face pușcărie pentru că a deschis portiera maşinii în faţa unui scuter

.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.12.2020, 20:53

Curtea de Apel Iaşi a decis, vineri, 4 decembrie 2020, să o condamne la 2 ani şI 6 luni de închisoare pe ieşeanca Daniela Mutea. Femeia a fost găsită vinovată de moartea unui bărbat aflat pe scuter, eveniment care a avut loc acum patru ani şi jumătate, scrie ziaruldeiasi.ro.

Potrivit motivării primei instanţe, pe 27 mai, la ora 16.30, Daniela Mutea a oprit maşina personală, un Opel, în unui bloc din Iași. La un moment dat, femeia a deschis portiera, însă fără a se asigura că din spate nu vine vreo bicicletă sau motocicletă.

Un bărbat care se deplasa pe un scuter a intrat direct în portiere maşinii femeii, fiind proiectat violent pe asfalt. Victima a primit îngrijiri medicale de la o infirmieră, care se afla întâmplător în apropiere, însă nu a mai putut fi salvată.

“Inculpata era direct şi personal răspunzătoare de siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, impunându-se ca acesta să conştientizeze că manevrarea inadecvată a vehiculului, cu ignorarea obligaţiei de a se asigura la momentul deschiderii portierei, este în măsură să producă consecinţe cu potenţial de gravitate sporită asupra celorlalţi participanţi la trafic, consecinţe care s-au produs efectiv”, au motivat judecătorii.