O spune chiar un fost șef ANAF: Afacerişti apropiaţi politicienilor vor încasa IMEDIAT 300 de milioane de lei

0

Exclusiv! După o serie de întâlniri și telefoane cu oameni din ANAF și MFP, am refăcut pentru dvs filmul evenimentelor în cazul ridicării măsurilor asigurătorii aferente fraudelor fiscale.

Un rezumat bun al acestui film ar fi: “MFP profită de o măsură corectă a CCR și decide că fraierii plătesc taxe, evazioniști cu proptele politice sau în mass media scapă!”

Mai întâi efectele:
-peste 1,5 miliarde euro valoarea sechestrelor care se ridică imediat
-peste 2.600 de dosare de fraudă cu sesizare penală ramase cu prejudicii practic imposibil de recuperat (atenție: unele cozi de topor care au și evazioniști în portofoliu aruncă în piață cifra de 18.000. E falsă! Sunt 2.600)
-cca 300 milioane de lei valoarea garanțiilor colaterale care trebuiesc restituite imediat fraudatorilor.
Printre aceste dosare veți întâlni și nume sonore din business legate cu odgoane de personaje politice importante.

Iată faptele:
-pe 01 Oct 2019 apare decizia pe site-ul Curții Constituționale
-pe 03 Oct 2019 ANAF se adresează direcției de specialitate (legislație cod procedură fiscală) din cadrul MFP. Această direcție trimite la plimbare ANAF-ul pe 11 oct. cerându-le să se adreseze propriei direcții juridice
-direcția juridică din ANAF, la sfârșitul lunii octombrie, recomandă să se aștepte motivarea deciziei Curții Constituționale.
Până aici ministru a fost Teodorovici!

De acum încolo intrăm în mandatul fantasticului Cîțu!!
-în luna noiembrie și decembrie, ANAF informează Parchetul General și își inventariază cazuistica afectată de decizia (repet, justă!) a Curții.
-pe 21 ianuarie 2020 apare motivarea Deciziei
-pe 6 februarie, amintita direcție de specialitate din MFP, condusă de un director general amic de-ai noului ministru, cere detalii pe subiect la ANAF. Adresa MFP este distribuită în ANAF
-lucrurile se precipită pe măsura trecerii timpului, conducerii ANAF
cerându-i-se cu stăruință să ia o decizie
-aproape de sfârșitul lunii februarie, conducerea ANAF este sesizată de direcția „gestionara” a măsurilor asigurătorii asupra urgenței unei intervenții legislative.

Din acest moment, cu toții tac mâlc, iar acum două zile MFP și ANAF hotărăsc ridicarea măsurilor asiguratorii. Concomitent (culmea sincerității!) sunt anunțate peste 100 de parchete din toată țara că dosarele înaintate lor nu mai au nici un fel de sechestru/gaj/garanție colaterala etc.

Penibilul comunicat ANAF, care se vrea o replică la excelentul demers jurnalistic Hotnews, este în fapt un colac de salvare aruncat lui Cîțu. În realitate, ANAF nu are nici o vină. MFP care are drept de inițiativă legislativă putea in tot acest timp să inițieze modificarea termenului de menținere a măsurilor asiguratorii pentru punerea în acord cu decizia CC.

Dacă faptele premierului desemnat Cîțu s-ar fi petrecut în anii 2014-2016, el și colaboratorii lui apropiați ar fi fost arestați în trafic și anchetați fără milă. Efectele inacțiunii lor premeditate în aplicarea deciziei Curții Constituționale privind ridicarea măsurilor asigurătorii aferente fraudelor fiscale sunt devastatoare pentru bugetul statului, mediul economic și mai ales sfidează principiul echitații fiscale.

Eu atât am avut de spus pe acest subiect. Mi-e greu să accept că în țara noastră hoții stau cu Regele la masă!