x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

O țară care NU a existat până la Primul Război Mondial are cel mai bun sistem educațional, oferă bani GRATIS cetățenilor, iar locuitorii sunt cei mai fericiți

Este considerată una dintre cele mai avansate țări din lume, de corupție nici nu poate fi vorba, iar locuitorii ei sunt cei mai fericiți oameni din lume.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.03.2018, 6:02

Republica Finlanda sărbătoreşte proclamarea independenţei în 1917. Cu o suprafaţă de 338.000 km pătraţi şi o populaţie de 5,46 milioane de locuitori, Finlanda este una dintre cele cinci ţări situate în nordul Europei, având ca limite Norvegia, Suedia, Federaţia Rusă.

 

Finlanda este considerată o ţară fără corupţie. În Finlanda politicienii nu au foarte multe privilegii. Nu au imunitate sau pensii speciale. Finlandezii consideră că politicienii sunt angajaţii lor. Tot aici exista un sistem de educaţie foarte bine pus la punct.

 

Finlanda a anunţat că doreşte să renunţe la materii. Cu alte cuvinte elevii finlandezi nu vor mai lua ore de fizică, matematică, literatură, istorie sau geografie.Şeful departamentului de educaţie din Helsinki, Marjo Kyllonen a explicat schimbările:

 

„Sunt şcoli care în care se învaţă în mod tradiţional, modalitate care era benefică pe la 1900, dar necesităţile nu mai sunt aceleaşi şi avem nevoie de ceva potrivit pentru secolul 21. “În locul subiectelor individuale elevii vor învăţa despre evenimente şi fenomene într-un format interdisciplinar.

 

mai multe, pe capital.ro