x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(6) "europa"

O țară vecină cu România nu renunță la restricțiile de călătorie. Cum sunt afectați cetățenii

Vești proaste pentru persoanele care doresc să călătorească în Ungaria. Țara menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.05.2020, 10:10

Anunțul a fost făcut Tibor Lakatos, membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19, într-un briefing de presă, transmite MTI, citat de agerpres.

Potrivit acestuia, persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să intre într-o carantină de 14 zile.

Relaxarea restricţiilor legate de cele două ţări face obiectul unei analize atente, a mai spus el, afirmând că România şi Ungaria ‘nu arată în prezent nicio intenţie’ de a face paşi similari.

Pe de altă parte, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

Responsabilul ungar a avertizat că epidemia nu a luat sfârşit şi le-a cerut concetăţenilor săi să respecte în continuare distanţarea socială în timpul vacanţelor şi al deplasărilor interne.