Obiectivele unei guvernări în interesul românilor

de Octavian Bădescu

  1. Maximizarea valorii resurselor naturale ale Romaniei, in beneficiul direct al cetatenilor romani, cu domiciliul in tara, prin obtinerea pe baza de licitatie a celor mai bune conditii de inchiriere/vanzare si redevente posibile si prin securizarea unor conditii mai favorabile persoanelor fizice si juridice romane, cu domiciliul/sediul/punctul de lucru in Romania.

Infiintarea unui Minister al Maximizarii Valorii Resurselor Naturale.

  1. Maximizarea valorii infrastructurii si a activelor statului, in beneficiul direct al cetatenilor romani, cu domiciliul in tara, prin obtinerea celor mai bune conditii de inchiriere/utilizare posibile de la consumatori.

Infiintarea unui Minister al Administrarii si Dezvoltarii Infrastructurii si unul al Gestionarii Activelor Statului, eventual integrate in Ministerul Maximizarii Valorii Resurselor.

  1. Maximizarea valorii timpului romanilor, prin obtinerea in schimbul timpului de munca de moneda reala, care isi pastreaza in timp puterea de cumparare.

Introducerea in circulatie a unei monede complementare cu acoperire integrala in resurse si infiintarea unei Bancii de Echilibru, detinuta de catre deponenti, reglementata de o maniera care sa nu genereze inflatie monetara si crizele aferente.

  1. Sustinerea capitalizarii romanilor prin facilitarea implicarii acestora in actionariatul companiilor ce au sedii sau puncte de lucru in Romania si prin facilitarea accesului la toate pietele de desfacere posibile din lume.
  1. Diminuarea birocratiei, stimularea liberei initiative si a descentralizarii, inclusiv prin reducerea cantitativa a numarului de acte normative.
  1. Asigurarea echilibrului bugetar, simplificarea arhitecturii bugetare si diminuarea datoriei publice.
  1. Reasezarea surselor de asigurare a veniturilor publice, cu accent pe valorizarea resurselor, a eficientei utilizarii factorilor de productie, a economiilor si a timpului celor care nu consuma in mod deosebit resurse ale altora, inclusiv ale statului.
  1. Reasezarea destinatiei cheltuielilor publice, potrivit principiilor subsidiaritatii, descentralizarii, alocarii pe destinatii si al eficientei.
  1. Consultarea publica privind reorganizarea administrativ-teritoriala, imperios necesara eficientizarii administrarii Romaniei, precum si optimizarea companiilor de stat, vizand eliminarea acumularii de datorii, a subventiilor si a ajutoarelor de stat care afecteaza cetateanul si distorsioneaza competitia.
  1. Optimizarea sistemului de pensii, prin stimularea unor variante alternative pilonului 1, de economisire reala sau de tranfer intergenerational de resurse, cu pastrarea puterii de comparare.
  1. Democratizarea sistemului de invatamant prin facilitarea unei piete autentic libere si prin implementarea voucherelor educationale, alocabile de catre parinti.
  1. Democratizarea sistemului de sanatate prin punerea unui accent pe preventie, prin favorizarea unui sistem autentic concurential si prin implementarea finantarii pe baza de vouchere specifice, alocabile de catre pacienti.
  1. Reorganizarea sistemului electoral si a sistemului de finantare a partidelor politice, democratizarea accesului la piata politica.
  1. Centrarea tuturor politicilor in jurul unor principii de bun simt: libertatea individuala, respectarea proprietatii, a pietei libere si concurentei, a familiei, natalitatii, comunitatii locale, patriotismului si credintei. Respectarea principiului subsidiaritatii.
  1. Echilibrarea puterii individuale cu responsabilitatea individuala, a drepturilor cu obligatiile, pentru toti cetatenii Romaniei, inclusiv a celor ce exercita puterea in numele statului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed