Obligaţiunile Restart Energy One intră miercuri la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, emisiune de obligaţiuni de 16,36 milioane lei

0
3
Obligaţiunile Restart Energy One intră miercuri la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, emisiune de obligaţiuni de 16,36 milioane lei

”Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că miercuri, 21 aprilie, intră la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB prima emisiune de obligaţiuni Restart Energy One, furnizor de energie electrică şi gaze naturale. Obligaţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier REO26 şi ISIN ROSWAJ8VBNH9. Obligaţiunile REO26 sunt primele convertibile în acţiuni admise la tranzacţionare pe SMT-ul BVB”, arată un anunţ al BVB.

Emisiunea de obligaţiuni are o valoare totală de 16,36 milioane lei, cuprinde 163.612 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 lei /obligaţiune, cu maturitate de 5 ani începând cu 9 februarie 2021 şi o rată anuală a cuponului de 9% plătibilă semestrial.

Obligaţiunile sunt convertibile începând cu anul 2024 şi pot fi răscumpărate anticipat începând cu anul al treilea al împrumutului obligatar.

Restart Energy One este al doilea cel mai mare furnizor independent de energie electrică pentru consumatorii casnici după numărul de locuri de consum. Compania a derulat în februarie anul acesta un plasament privat cu sprijinul Goldring, consultantul autorizat care a asistat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor pe SMT-ul BVB.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiunivor fi folosite drept cofinanţare pentru integrarea de capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, de aproximativ 50 MWp. Emisiunea de obligaţiuni se înscrie de asemenea într-un obiectiv strategic indirect, cel de furnizare 100% energie regenerabilă.