x


  • EUR
    4.7564
    USD
    4.2005
string(16) "instant-articles"

Ofertă universitară inedită pentru constănțeni

Ne apropiem cu pași repezi de finalul anului școlar iar elevii claselor a XII-a se pregătesc deja să își aleagă viitorul, una din cele mai importante decizii din viața lor. De foarte mulți ani absolvenții liceelor constănțene au de ales între cele câteva universități locale, unii optând totuși pentru București ori Cluj sau, cu precădere în ultimii ani, pentru universități din străinătate.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 16:09

 

Pentru anul universitar 2018-2019 se remarcă o opțiune absolut nouă pentru cei care vor să îmbrățișeze profesia de ofițer de marină comercială, aceea de a studia primul an în Constanța, la Colegiul Nautic Român, apoi anul 2 în Anglia, în cadrul South Tyneside College, studenții beneficiind ulterior de practică ambarcată cu o diurnă minimă garantată prin contractul de studii și de un brevet englez de ofițer de marină civilă, punte sau mașină, în funcție de opțiunile fiecărui candidat.

 

”Această formulă aduce mari avantaje studenților români, ne spune conf.univ.dr. Stelian Cojocaru, directorul Colegiului Nautic Român. Cursurile se țin numai în limba engleză, cu instructori comandanți și șefi mecanici avizați de colegiul britanic partener, după manuale britanice, respectând rigoarea impusă de sistemul de educație din Anglia, unul din cele mai performante din lume. Esența parteneriatului nostru cu South Tyneside College, cel mai vechi și prestigios colegiu naval de marină civilă din Anglia, constă în faptul că studenților li se garantează practica îmbarcată iar la final primesc o diplomă Higher National Diploma precum și un brevet englez de ofițer. Fac o remarcă importantă: cei care vor să obțină un brevet de ofițer ar trebui să țină cont că România nu are nave sub pavilion român, în timp ce Anglia are peste 3000 de nave, ceea ce oferă posesorilor de brevet britanic o piață reală, reglementată și, nu în ultimul rând, funcțională și prosperă.”

 

mai multe, pe sfin.ro