AcasăEconomieOficial al Rezervei Federale: Inflaţia din SUA nu va coborî la 2%...

Oficial al Rezervei Federale: Inflaţia din SUA nu va coborî la 2% timp de doi ani

O accelerare a inflaţiei, care este la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani, a făcut ca aproape toţi factorii de decizie ai Fed să susţină înăsprirea politicii monetare,doar unul contestând la începutul acestei săptămâni cea mai mare creştere a dăbânzii cheie a băncii centrale în mai mult de un sfert de secol.

“Nu vom vedea imediat o inflaţie de 2%. Va dura câţiva ani, dar se va mişca în jos”, a spus Mester într-un interviu pentru CBS News acordat duminică.

Mester a declarat că nu anticipează o recesiune, în pofida încetinirii creşterii.

”Avem o creştere a economiei care încetineşte la un pic sub tendinţăşi avem o creştere uşoară a ratei şomajului. Şi este în regulă, vrem să vedem o oarecare încetinire a cererii pentru a o alinia cu oferta”, a adăugat Mester, referindu-se la prognozele transmise în ultima săptămână de participanţii la şedinţa Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă.

În prezent, factorii de decizie ai Fed se aşteaptă să majoreze dobânda de referinţă a Fed, aflată în prezent într-un interval de 1,50%-1,75%, la cel puţin 3,4% în următoarele şase luni.

În urmă cu un an, majoritatea acestora credeau că dobânda va trebui să rămână aproape de zero până în 2023. Vineri, Fed a numit lupta sa împotriva inflaţiei ”necondiţionată”.

 

Ultimele Articole