x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Oficial american: Un atac chimic asupra SUA ar putea avea loc „cu ușurință”

Atacuri chimice ca cele din Siria s-ar putea întâmpla și în Statele Unite, dacă nu se iau mai multe măsuri de precauție pe plan intern, avertizează ambasadorea americană la ONU, Nikki Haley.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 14:13

„Acest lucru s-ar putea întâmpla cu ușurință și în Statele Unite, dacă nu suntem inteligenți și dacă nu suntem conștienți de ceea ce se petrece. Trebuie să înțelegem că nu putem permite nici cea mai mică folosire a armelor chimice”, a declarat Nikki Haley, duminică, într-un interviu pentru televiziunea Fox News, dând ca exemplu și otrăvirea cu neurotoxină pe teritoriul Marii Britanii a fostului agent GRU Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia.

 

Washingtonul va adopat luni noi sancțiuni la adresa Rusiei privind utilizarea armelor chimice în legătură cu regimul de la Damasc, susținut politic și militar de către Moscova, a mai precizat ambasadoarea americană la ONU.

 

„Veţi vedea că sancţiunile ruseşti vor veni”, a subliniat Haley.

 

Pe 6 aprilie, Washingtonul a impus sancţiuni substanţiale împotriva oamenilor de afaceri, companiilor şi oficialităţilor guvernamentale din Rusia, afectând aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

 

La rândul lor, autoritățile de la Moscova au anunțat că vor adopta un set de măsuri drastice, ca răspuns, care să confere Kremlinului puterea de a interzice sau restricţiona lista produselor importate din SUA.