AcasăNEWSOficial: Românii dați dispăruți în urma accidentului din Munții Dolomiți sunt în...

Oficial: Românii dați dispăruți în urma accidentului din Munții Dolomiți sunt în siguranță

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță printr-un comunicat de presă că cei trei alpiniști români despre care se considera că sunt decedați sau dispăruți, conform primelor informații, au fost găsiți, sunt în siguranță și nu au putut fi apelați până acum din cauza slabelor conexiuni ale rețelelor de telefonie mobilă.

”Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a 3 cetățeni români a informat MAE, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol. Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români.

MAE, prin Departamentul Consular, Ambasada României la Roma și Consulatele Generale ale României la Trieste și Milano, monitorizează permanent evoluția situației, continuă dialogul cu autoritățile italiene pentru obținerea unor informații actualizate și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale. MAE precizează că procedurile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile italiene sunt în desfășurare!, se arată în comunicat.

Ultimele Articole