AcasăEconomieOficial SUA: Marii producători de petrol au capacitatea să crească livrările şi...

Oficial SUA: Marii producători de petrol au capacitatea să crească livrările şi probabil o vor face, după vizita preşedintelui Biden în Orientul Mijlociu

Vorbind la emisiunea ”Face the Nation” de la CBS, Amos Hochstein, consilier principal al Departamentului de Stat al SUA pentru securitatea energetică, a declarat: ”Pe baza a ceea ce am auzit în călătorie, sunt destul de încrezător că vom mai vedea câţiva paşi în această călătorie, săptămânile următoare.”

Hochstein nu a spus care ţară sau ţări vor creşte producţia sau cu cât.

”Nu este vorba doar despre Arabia Saudită… Ne-am întâlnit cu CCG şi cu Arabia Saudită. Nu mă voi referi acum la câtă capacitate neutilizată este în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite şi Kuweit etc. Dar există o capacitate suplimentară de rezervă. Există loc pentru creşterea producţiei”, a spus el.

GCC înseamnă Consiliul de Cooperare din Golf şi include Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Biden a vizitat Arabia Saudită vineri, ca parte a primei sale călătorii în Orientul Mijlociu în calitate de preşedinte al SUA, sperând să încheie un acord privind producţia de petrol, pentru a ajuta la scăderea preţurilor benzinei.

O creştere a preţurilor benzinei din SUA la maxime ale ultimilor peste 40 de ani alimentează inflaţia şi îi afectează ratingurile din sondajele de opinie. Dar Biden nu a obţinut o asigurare clară cu privire la creşterea producţiei de petrol.

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite a declarat că un summit SUA-Arab de sâmbătă nu a discutat despre petrol. El a spus că OPEC+ va continua să evalueze condiţiile pieţei şi să facă ceea ce este necesar.

OPEC+, care include şi Rusia, se va reuni din nou pe 3 august.

Preţurile petrolului au explodat în martie la cele mai înalte niveluri din 2008, depăşind 139 de dolari barilul, după ce Statele Unite şi Europa au impus sancţiuni Rusiei pentru invadarea Ucrainei, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”. Preţurile au scăzut de atunci.

Hochstein a mai spus că se aşteaptă ca preţurile benzinei din SUA să scadă în continuare, la 4 dolari pe galon, după ce au depăşit 5 dolari pe galon la începutul acestui an, pentru prima dată în istorie.

 

Ultimele Articole