AcasăExterneOficiali ruși din Sankt Petersburg cer ca Vladimir Putin să fie pus...

Oficiali ruși din Sankt Petersburg cer ca Vladimir Putin să fie pus sub acuzare pentru trădare din cauza războiului din Ucraina

​Consiliul municipalității Smolninskoye din Sankt Petersburg a cerut deputaților Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, să îl pună sub acuzare pentru trădare pe președintele Vladimir Putin din cauza declanșării războiului din Ucraina, relatează Meduza.

„Decizia a fost susținută de majoritatea consilierilor prezenți”, a anunțat Dmitri Paliuga, președintele adjunct al instituției locale, fără a preciza însă câți consilieri au votat rezoluția.

Paliuga a publicat pe pagina sa de Twitter documentul care urmează să fie trimis Dumei de Stat de la Moscova.

Acesta afirmă că în războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie „unități pregătite pentru luptă” ale armatei ruse sunt distruse, „tineri apți, cetățeni ai Rusiei” mor, economia țării suferă, lungimea graniței Rusiei cu țările NATO s-a dublat, iar Ucraina primește noi arme, deși unul dintre obiectivele „operațiunii militare speciale” a fost „demilitarizarea” țării.

Acuzațiile aduse de oficialii ruși lui Vladimir Putin

Documentul afirmă de asemenea că decizia președintelui rus de a lansa o „operațiune militare specială dăunează securității Rusiei și a cetățenilor săi”.

„În acest sens, vă cerem, în calitate de deputați ai Dumei de Stat, să veniți cu o propunere de a aduce acuzații de trădare împotriva președintelui Federației Ruse pentru a-l revoca din funcție”, se arată în apel.

La începutul lunii martie, consilierii municipali din Smolninskoye trimiseseră o adresă chiar liderului de la Kremlin.

„Din cauza fanteziilor voastre istorice, soarta a mii de soldați ruși și a milioane de cetățeni ai Ucrainei a fost pusă în pericol. O lovitură ireparabilă a fost deja dată autorității internaționale a Federației Ruse”, se arăta în document

Consilierii i-au cerut lui Putin să „oprească vărsarea de sânge, să retragă imediat trupele ruse de pe teritoriul Ucrainei și să demisioneze”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.