AcasăExterneOficialii de la Moscova îi pregătesc pe ruși de ce e mai...

Oficialii de la Moscova îi pregătesc pe ruși de ce e mai rău: Utilizarea armelor nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru BBC, că oficialii ruşi au început să-şi pregătească societatea pentru posibila utilizare a armelor nucleare, dar a adăugat că nu crede că Rusia este pregătită să le folosească.

Vorbind în limba engleză, la biroul prezidenţial din Kiev, preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat: „Încep să-şi pregătească societatea. Este foarte periculos”.

“Nu sunt pregătiţi să o facă, să o folosească. Dar încep să comunice. Nu ştiu dacă o vor folosi sau nu. Cred că este periculos chiar şi să vorbim despre asta”, a adăugat liderul de la Kiev.

De asemenea, Zelenski a negat că a cerut lansarea de lovituri preventive împotriva Rusiei, susţinând că o remarcă anterioară a fost tradusă greşit.

„Trebuie utiizate lovituri preventive”, a spus el, referindu-se la sancţiuni, nu la atacuri.

Comentând reacţiile oficialilor ruşi la afirmația referitoare la loviturile preventive, el a declarat că aceștia au reacţionat în felul lor, ”aşa cum le-a covenit”, reinterpretând afirmaţia sa.

În ultimele săptămâni, armata ucraineană a recucerit zone mari de teritoriu într-o contraofensivă de succes care a forţat trupele ruse să abandoneze poziţiile deţinute de mult timp. În ceea ce Kievul descrie drept răspunsul Moscovei la înfrângerile sale, preşedintele Vladimir Putin a încorporat patru regiuni parţial ocupate ale Ucrainei.

Anexările, considerate pe scară largă drept ilegale, au stârnit temeri legate de o posibilă escaladare a războiului care durează de şapte luni. Preşedintele Putin şi alţi înalţi oficiali ruşi au sugerat că armele nucleare – posibil arme mai mici, tactice – ar putea fi folosite pentru a apăra acele zone, deşi oficialii occidentali spun că nu există dovezi că Moscova este pregătită să facă acest lucru.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.