x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Oficialii europeni, primiți în construcțiile-simbol ale MONARHIEI

Trei evenimente oficiale au avut loc în ultimele două zile în România, după ce mai mulți demnitari europeni au ajuns la București: ceremonia de joi seară de la Ateneul Român, dineul de după organizat în Sala Tronului din Palatul Regal și întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și cu toți comisarii europeni.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 12.01.2019, 9:58

Joi au ajuns în România cei mai importanți oficiali europeni, printre care Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European și Donald Tusk, președintele Consiliului European. De remarcat că niciunul dintre oficialii europeni nu a fost primit la Casa Poporului, actualul sediu al Parlamentului României, o clădire simbol a regimului comunist.

 

România a vrut să arate Europei acea față modernă și occidentală, construită în mare parte la sfârștiul secolului XIX și începutului secolului XX.

 

Ateneul Român a fost construit în centrul Bucureștiului acum mai bine de un secol (1886-1888). Clădirea a fost proiectată de arhitectul francez Albert Galeron într-un stil eclectic. Ateneul a fost inaugurat pe 26 februarie 1888 și a fost, în mare parte, construit din banii donați de cetățenii capitalei prin campania ”Dați un leu pentru Ateneu”. Ateneul şi grădina din faţa acestuia sunt aşezate pe locul în care în 1730 era „Livada lui Văcărescu”, proprietatea poetului Ienăchiţă Văcărescu.

 

Articolul integral pe G4MEDIA