AcasăEuropaOlanda protejează interesele Gazprom. O spun chiar olandezii

Olanda protejează interesele Gazprom. O spun chiar olandezii

În contextul în care Olanda se opune din nou intrării României în spațiul Schengen, este interesant de văzut cum se comportă statul Olandez în spațiul european, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Un ONG cu sediul în Amsterdam o spune direct și fără menajamente: ”sistemul olandez atrage oameni puternici, oligarhi și bogății străine dubioase, în timp ce jefuiește multe țări de venituri fiscale cruciale”.

Centrul de cercetare privind societățile multinaționale Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO), cu sediul în Amsterdam (Olanda), a realizat un studiu privind activitatea Gazprom în Olanda. Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare: Politica Olandei este de a proteja relația cu Gazprom.

Iată câteva din concluziile studiului realizat de SOMO:

  • Politica Olandei de atragere a capitalului prin oferirea de avantaje fiscale a condus, în contextul actual, la ceea ce echivalează cu acordarea de facilități fiscale și subvenționarea războiului lui Putin în Ucraina, având în vedere importanța strategică a Gazprom.
  • Aceasta este departe de a fi singura problemă gravă care rezultă din sistemul olandez, unul care atrage oameni puternici, oligarhi și bogății străine dubioase, în timp ce jefuiește multe țări de venituri fiscale cruciale.
  • Filialele Gazprom care operează în Olanda subminează eficacitatea sancțiunilor impuse de Occident Rusiei și o ajută să reziste sancțiunilor și să își continue atacul. Din aceste motive, solicităm tuturor persoanelor juridice și juridice furnizorii de servicii juridice și corporative din centrul offshore din Amsterdam să renunțe la Gazprom în calitate de client și să nu accepte noi clienți ruși.
  • Fără facilitatori locali, Gazprom structura offshore a Gazprom va funcționa mai lent și mai puțin eficient.

Studiul realizat de SOMO poate fi consultat aici:

SOMO este un centru de cercetare independent, fără scop lucrativ și care promovează un sistem durabil și o politică echitabilă a dezvoltării economice globale și eliminarea a cauzelor structurale ale sărăciei, ale poluării și ale problemelor de mediu, a exploatării și a inegalității.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.