Oligarhul rus Evgheni Prigojin recunoaște că a intervenit și va „continua să intervină” în alegerile din SUA

Oligarhul rus Evgheni Prigojin a declarat luni că a intervenit în alegerile din SUA și că va continua să facă acest lucru în viitor, aceasta fiind prima recunoaștere de acest fel din partea unei personalități care a fost implicată în mod oficial de către Washington în eforturile de a influența politica americană, relatează Reuters.

În comentariile postate de serviciul de presă al firmei sale de catering Concord pe VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, Prigojin a declarat: „Am intervenit (în alegerile din SUA), intervenim și vom continua să intervenim. Cu atenție, cu precizie, cu operativitate și în felul nostru, așa cum știm să facem”.

Comentariul a fost postat în ajunul alegerilor americane de la jumătatea mandatului, ca răspuns la o solicitare de comentarii din partea unui site de știri rusesc.

„În timpul operațiilor noastre punctuale, vom îndepărta ambii rinichi și ficatul deodată”, a spus Prigojin. El nu a detaliat comentariul enigmatic.

Prigojin, care este adesea numit „bucătarul lui Putin”, deoarece compania sa de catering operează contracte cu Kremlinul, a fost acuzat oficial de sponsorizarea „fermelor de troli” cu sediul în Rusia care încearcă să influențeze politica americană.

În iulie, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații despre Prigojin în legătură cu „implicarea în interferența în alegerile din SUA”. El a fost lovit de sancțiuni americane, britanice și ale Uniunii Europene.

Prigojin a păstrat un profil public scăzut până de curând, dar a devenit mai deschis în cursul războiului din Ucraina, inclusiv prin criticile aduse performanței generalilor ruși.

În septembrie, el a recunoscut că a fondat grupul de mercenari Wagner Group, aliniat la Kremlin, care este activ în Siria, Africa și Ucraina. Vinerea trecută, acesta a deschis un centru de tehnologie de apărare în Sankt Petersburg, un nou pas făcut de Prigojin pentru a-și evidenția acreditările militare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed