Oligarhul rus Oleg Deripska, apropiat al lui Putin, condamnă din nou războiul din Ucraina: „O eroare colosală”

Oligarhul rus Oleg Deripaska a calificat, marţi, drept „o eroare colosală” războiul din Ucraina. „Oare este în interesul Rusiei să distrugă Ucraina? Bineînţeles că nu, aceasta ar fi o eroare colosală”, a spus Deripaska, unul dintre apropiații lui Putin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Moscova.
Deripaska a repetat de mai multe ori această expresie, „eroare colosală”, şi a calificat drept „război” situaţia din Ucraina, termen interzis în Rusia, unde autorităţile au impus utilizarea termenului de „operaţiune militară specială”, notează AFP, citată de Agerpres. Oligarhul, fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal, a apreciat de asemenea că nicio schimbare de regim politic nu ar fi de aşteptat în Rusia.
„Nu există potenţial pentru o schimbare de regim”, a declarat Oleg Deripaska.
Oligarhul rus, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, a mai făcut anterior apel la pace. La sfârşitul lui martie, el şi-a exprimat opinia că războiul din Ucraina este o ”nebunie” care, din cauza poziţiei radicale a ambelor părţi, va dura mult timp şi va fi o ruşine pentru generaţii de acum înainte.
Deripaska, oligarh rus vizat de sancţiuni occidentale, avea în 2022, potrivit revistei Forbes, o avere de 1,7 miliarde de dolari, comparativ cu 3,8 miliarde anul precedent.
Marţi, el a criticat şi răspunsul Moscovei la sancţiuni, deplângând faptul că autorităţile ruse nu au luat nici acum, „la 120 de zile de la începutul conflictului, deciziile care erau necesare” pentru a atenua impactul restricţiilor pentru economia rusă. Sancţiunile „sunt desigur mai grele pentru Rusia” decât pentru Occident, „aceasta este evident”, a apreciat el, potrivit surselor citate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed