AcasăTech&ScienceOmenirea petrece 38.000 de ani pe Facebook. Pe zi

Omenirea petrece 38.000 de ani pe Facebook. Pe zi

Țara cu cei mai activi utilizatori ai Facebook este Canada. În SUA folosesc zilnic această rețea de socializare 128 milioane de persoane, iar în Marea Britanie – 24 milioane. 30% dintre americani spun că află noutățile de la persoanele din rețea. Interesant este că, deși site-ul este blocat în China, Facebook are și acolo 87 milioane de utilizatori.

Citește și: Proiecte impresionante făcute de chinezii care au venit în România. GALERIE FOTO

Rețeaua este folosită în cea mai mare parte de tineri: două treimi dintre cei care intră pe Facebook au vârste cuprinse între 15 și 34 de ani. Adolescenții au, în medie, câte 300 de prieteni în rețea, iar 70% dintre adolescenți sunt prieteni cu părinții lor. De multe ori, aceștia din urmă își fac un cont tocmai cu scopul de a fi la curent cu activitățile copiilor și de a le cunoaște mai bine anturajul.

 

Facebook a prins mai mult la publicul feminin. Statisticile arată că 58% dintre utilizatori sunt femei și doar 42% sunt bărbați. Nivelul de educație al utilizatorilor este, în proporție mai mare de două treimi, fără Bacalaureat.

Citește și: Şeful Google explică de ce iPhone este mai slab decât Android

Totodată, oamenii apasă butonul Like de pe calculatoare, laptopuri, telefoane sau tablete de aproximativ 4,5 miliarde de ori într-o singură zi. Iar numărul site-urilor care oferă opțiunile de Like și Share pe Facebook este de 7,5 milioane. În total, de când a apărut acestă rețea de socializare, au fost date 1.130 de miliarde de Like-uri. Fiecare utilizator urmărește, în medie, câte 40 de pagini.

 

În fiecare zi, oamenii din toate colțurile lumii pun pe Facebook în medie 350 de milioane de fotografii. În total, până acum s-au adunat în rețea nu mai puțin de 250 miliarde de poze. Asta înseamnă, în medie, câte 217 fotografii de fiecare utilizator. În același timp, zilnic, oamenii dau Share la 4,75 miliarde de postări și își trimit unii altora circa 10 miliarde de mesaje.

Citește și: Imagini uimitoare cu fulgi de zăpadă surprinse de un amator rus

Cât timp stăm pe Facebook? Timpul cumulat pe care toți utilizatorii din întreaga lume îl petrec în rețeaua de socializare este de 20 miliarde de minute. Pentru a vă imagina această cifră, menționăm că ea este echivalentă cu peste 38.000 de ani.

 

Un utilizator stă pe Facebook, în medie, câte 8,3 ore pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ o zi întreagă de muncă. Facebook deține o cotă de 15,8% din totalul timpului pe care îl petrec oamenii pe internet. Jocurile de pe Facebook i-au prins pe 250 milioane de utilizatori, care le folosesc cel puțin o dată pe lună.

 

Citește și: Vinerea Neagră s-a terminat, urmează Black Friday

 

 

Ultimele Articole