Omicron în România: 68% dintre cazurile confirmate, la persoane vaccinate complet

​Până pe 2 ianuarie în România au fost confirmate 92 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, din care 63 (68%) au fost identificate la persoane complet vaccinate, potrivit ultimelor date ale INSP. Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron, precizează instituția.
Potrivit INSP, în acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Omicron.
De precizat este însă că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.
Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare și data recoltării probei a fost de 39-327 zile, cu o medie de 213 zile și o mediană de 222 zile.
Date INSP:
 
În săptămâna 52 au fost confirmate 67 cazuri cu varianta Omicron.
Până la data de 2 ianuarie 2022 au fost confirmate 92 cazuri cu varianta Omicron:
  • 45,6% (42 cazuri) au avut istoric de călătorie în UK (23), Africa de Sud (8), Nigeria (4), Spania (2), Tanzania (2), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1);
  • 7,6% (7 cazuri) se află în 5 focare, toate familiale, însumând 15 cazuri de COVID-19. Focarele au fost depistate în mun.București (4) și județul Prahova (1). Dintre cazurile din focare, pentru 2 a fost menționat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Spania (1), respectiv SUA (1).
  • 5,4% (5 cazuri) au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19;
  • 34,8% (32 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată;
  • 6,5% (6 cazuri) – nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.
Dintre cele 92 cazuri confirmate cu varianta Omicron, 63 (68%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă.
  • Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.
  • Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare și data recoltării probei a fost de 39-327 zile, cu o medie de 213 zile și o mediană de 222 zile.
Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed