x


  • EUR
    4.8360
    USD
    4.2689
string(9) "lifestyle"

OMUL care a decis să doneze 7,5 miliarde de dolari

Omul de afaceri indian Azim Premji a anunțat că va dona o mare avere fundației sale filantropice.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 17.03.2019, 9:44

Azim Premji, care se afla pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din India, a anuntat ca va dona echivalentul a 7,5 miliarde de dolari catre fundatia sa filantropica. Aceasta este cea mai generoasa donatie individuala de pana acum din India.

 

Premji, presedintele companiei de servicii de outsourcing si software Wipro, va ceda actiuni in valoare 530 de miliarde de rupii fundatiei caritabile care ii poarta numele, al carei principal obiectiv este sprijinirea educatiei, relateaza CNN.

 

Fundatia administreaza si Universitatea Azim Premji din Bengaluru.

 

De-a lungul anilor, magnatul indian in varsta de 73 de ani, a carui avere se ridica la peste 18 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, a donat in total 21 de miliarde de dolari catre Fundatia Azim Premji.

 

Premji a fost primul indian care s-a alaturat initiativei “Giving Pledge” lansate de Warren Buffett si de Bill Gates, prin care miliardarii din intreaga lume se angajeaza sa-si doneze cea mai mare parte din avere in timpul vietii.

 

Compania Wipro a fost infiintata de tatal lui Premji in 1945, activand initial in domeniul productiei de ulei vegetal, inainte de a face tranzitia, in anii ’80, catre industria tehnologiei.

 

Astazi este una dintre cele mai mari companii de servicii IT din India, cu peste 160.000 de angajati la nivel global si cu mai mult de 1.200 de clienti in industrii care variaza de la industria aerospatiala la cea de retail.