x


  • EUR
    4.8595
    USD
    4.1198
string(7) "politic"

OMUL CHEIE din ziua de 10 august, venit la MAI pe pile

Subsecretarul de stat din Ministerul de Interne care a venit pe pile va fi trimis din nou într-o secție de poliție.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 14.11.2019, 16:24

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, la Digi24, că, având în vedere Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august, va cere retrimiterea subsecretarul de la MAI Mihai Valeriu ca șef într-o secție de poliție.

 

„Primele mele decizii sunt retrimiterea acestui subsecretar de stat ( Mihai Valeriu n.r), care a venit pe pile, în cel mai scurt timp, am si eu motivul oficial acum, să fie șef de birou într-o secție de politie. Si dacă DIICOT îl va considera vinovat în anchetă, atunci nu mai are ce caută în politie”, a spus Marcel Vela.

 

De altfel, ministul de Interne a punctat că prin desecretizarea Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei s-a putut trimite documentul la DIICOT.

 

„Eu nu comentez declarațiile de la PSD. Sunt specialiști în fake news. Dacă dl. Fifor ar fi desecretizat acest raport, el ar fi fost trimis la DIICOT și DIICOT le-ar fi folosit în ancheta penală. Ancheta penală se și putea finaliza și acum ar fi fost public. (…) Toate instituțiile care au fost solicitate de către mine au dat avize în câteva zile, chiar și în câteva ore. Dl. Mihai Fifor ar trebui să prezinte solicitarea către acele instituții și refuzul instituțiilor”, a mai spus Vela.