x


  • EUR
    4.7260
    USD
    4.2193
string(8) "justitie"

Omul de afaceri și-a trecut averea pe numele apropiaților pentru a nu fi executat de ANAF

Judecătorii de la Curtea Supremă l-au condamnat pe omul de afaceri Dorin Cocoș la 2 ani și 4 luni de închisoare în dosarul "Microsoft" și au dispus recupererea de la acesta a unui prejudiciu de 9 milioane de euro.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.10.2016, 17:14

Numai că fostul soț al Elenei Udrea a fost precaut și și-a trecut proprietățile valoroase pe numele unor apropiați ceea ce face foarte dificilă operațiunea celor de la ANAF de recupera prejudiciul, potrivit libertatea.ro.

 

Procurorii au pus la începutul anchetei sechestru asigurator pe 15 proprietăți ale omului de afaceri. Euro Hotels International CO și Dalli sunt cele mai cunoscute societăți controlate de Dorin Cocoș. Numai că la prima, în portofoliul căreia se află trei hoteluri, acesta apare doar ca și co-acționar alături de o apropiată cu care este asociată în aproape mai toate srl-urile deținute, Stana Tudor.

 

Aceste hoteluri nu vor mai putea fi scoase acum la vânzare de către inspectorii ANAF, care vor trebuie să execute doar părțile sociale ce apar pe numele lui Dorin Cocoș.

 

Omul de afaceri a mai folosit un off-shore din Cipru, în special pentru mitele din dosarul “Microsoft”. Acest offshore apare și în rechizitoriul DNA pentru a primi o mită de la Bogdan Buzoianu în alt dosar penal. Doar că nici sumele din acest conturi nu pot fi executate, pentru că acesta este înregistrat acum pe numele lui Dinu Pescariu.