Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus o ofertă pentru preluarea Oltchim

Vuza nu a precizat prin ce firmă a făcut oferta de cumpărare. În primăvara acestui an, Vuza a figurat printre cei patru investitori care au depus oferte neangajante pentru privatizarea Oltchim, iar atunci documentele au fost înaintate de compania Aisa Invest din Cluj, pe care o controlează indirect.

 

Firma Aisa Invest administrează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR). Din grupul SCR fac parte firmele Chimcomplex Borzeşti, Someş Dej, Iaritex, Uzuc Ploieşti, Nova Textile Bumbac Piteşti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Contactoare Buzău şi Inav Bucureşti.

 

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare a Oltchim este luni, 17 septembrie, ora 12:00. Ofertele cu preţul propus vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.

 

Până vineri caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 investitori.

 

În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

 

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) se aşteaptă să primească luni cel puţin trei oferte pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) şi nu exclude o participare a unei mari companii din Rusia.

 

„Nu exclud, ba chiar îmi doresc să avem o ofertă de la o mare companie rusă, direct sau prin afiliaţi”, a declarat vineri şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed