OMV dezvoltă producţia de butadienă în Germania şi Austria

0
OMV dezvoltă producţia de butadienă în Germania şi Austria

OMV a luat o decizie strategică de investiţie în producţia de butadienă la cele două rafinării ale sale, Burghausen (Germania) şi Schwechat (Austria), parte a strategiei sale de Rafinare şi Marketing.

 

Aproximativ 230 milioane de euro au fost alocaţi pentru construcţia unei noi centrale de butadienă în sectorul petrochimic al rafinăriei Burghausen şi pentru modernizarea centralei existente din Schwechat.

 

Butadiena este un ingredient de bază în industria maselor plastice, fiind folosit cu precădere în sectorul auto şi în producţia anvelopelor.

 

Cererea de butadienă a înregistrat o creştere semnificativă la nivel mondial. Astfel, OMV a mai făcut un pas important în extinderea pieţei de rafinare şi în continua optimizare şi integrare a rafinăriilor sale.

 

Manfred Leitner, Membru al Consiliului Executiv OMV și Responsabil de Rafinare și Marketing, a declarat: „Investim în aceste facilități cu scopul de a crește nivelul de coordonare a unităților noastre din Burghausen și Schwechat în ceea ce privește produsele petrochimice. Prin optimizarea portofoliului nostru de producție vom dobândi o evoluție semnificativă a potențialului de creștere și ne vom îmbunătăți poziția de competitor pe termen lung”, se arată în comunicatul OMV.

 

Schimbările globale din sectorul de rafinare vor crește importanța produselor petrochimice derivate din petrol în Europa, pe lângă produsele din petrol clasice, ca diesel, ulei pentru încălzit și combustibili. „Acesta este motivul pentru care strategia OMV de rafinare implică în continuare concentrarea pe produse petrochimice și pe investiții în producția de materiale esențiale pentru piețele emergente”, adaugă Leitner. „OMV produce butadienă în Schwechat de mai multe decenii. Suntem convinși că putem realiza economii la scală și sinergii între cele două rafinării, prin extinderea planificată și prin noua construcție la centralele de butadienă din Schwechat și Burghausen. În viitor, aceste două unități vor permite OMV să asigure aproximativ 6% din producția totală de butadienă din Europa”.

 
Cu vânzări de 42,65 miliarde de euro și o forță de muncă de aproximativ 29.000 de angajați în
2012, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la
bursă. În domeniul Explorare și Producție, OMV activează în două țări principale, România, unde deţine Petrom, și Austria, șideține un portofoliu internațional echilibrat. La sfârșitul anului 2012, OMV deținea rezerve dovedite de petrol și gaze naturale de aproximativ 1,12 miliarde bep și a înregistrat o producție de aproximativ 303.000 bep/zi în 2012. În domeniul Gaze Naturale și Energie, OMV a comercializat aproximativ 437 TWh de gaze naturale în 2012.

 

În domeniul Rafinare și Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane de tone și avea la sfârșitul anului 2012 aproximativ 4.400 de stații de distribuție carburanți în 13 țări, printre care și Turcia. OMV și-a consolidat poziția prin cumpărarea pachetului de 97% din acțiunile Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial și de retail.