OMV Petrom anunţă schimbări în directorat. Christopher Veit îi ia locul lui Peter Zeilinger în funcţia de membru al directoratului responsabil pentru activitatea Upstream

0

„În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Christopher Veit în funcţia de membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul lui Peter Zeilinger, până la data de 16 aprilie 2023. Christopher Veit a acceptat numirea şi va prelua mandatul începând cu data de 1 octombrie 2020”, a anunţat compania.

Peter Zeilinger va prelua rolul de senior vice president exploration, production & development la sediul central din Viena.

Înaintea şedinţei Consiliului de Supraveghere, Peter Zeilinger a informat Consiliul că renunţă la mandatul său de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream. Renunţarea va fi efectivă începând cu data de 30 septembrie 2020.

Chris Veit deţine o diplomă universitară în Inginerie Mecanică şi a absolvit un master cu specializare în ingineria petrolieră la Universitatea Minieră din Leoben. Şi-a început cariera la Schlumberger ca inginer de investigaţii geofizice iar în 1986 s-a alăturat OMV Austria Exploration & Production GmbH la Gaenserndorf, ca inginer de producţie.

A deţinut o serie de poziţii, atât tehnice cât şi de management, în Libia, Pakistan precum şi în Austria, printre care cea de senior vice president şi director al OMV Austria Exploration & Production GmbH.

Începând din luna ianuarie 2016, a preluat poziţia de senior vice president exploration, development and production, cu scopul de a dezvolta şi contribui la evaluarea şi reorganizarea întregii organizaţii Upstream din cadrul OMV. În acest moment, Christ Veit reprezintă OMV în mai multe Consilii de Supraveghere ale subsidiarelor sale şi este membru al consiliului consultativ al Departamentului de Inginerie Petrolieră din cadrul Universităţii Miniere din Leoben.

Peter Zeilinger a absolvit un master cu specializare în ingineria petrolieră la Universitatea Tehnică din Clausthal-Zellerfeld, Germania. În cei peste 27 de ani alături de Grupul OMV, a deţinut o serie de poziţii atât de management cât şi tehnice în Austria, Albania, Pakistan, România şi Noua Zeelandă. Din 2011 până în 2016 a condus regiunea Australasia a OMV, la Wellington, ca director al OMV New Zealand Ltd şi Director al OMV Australia PTY.

Peter Zeilinger a lucrat aproape 9 ani în cadrul OMV Petrom, ca director Domestic Assets şi, din aprilie 2016, ca membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Upstream. În timpul mandatului său ca membru al directoratului OMV Petrom, divizia Upstream a implementat o serie de schimbări strategice, inclusiv creşterea regională în zona Mării Negre, vânzarea zăcămintelor marginale dar şi modernizarea şi simplificarea reţelei de producţie.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 802 benzinării, la sfârşitul lunii iunie 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.