AcasăEconomieONG: Câştigători iniţiali desemnaţi pe tot tronsonul A7 Ploieşti-Buzău / Acum mingea...

ONG: Câştigători iniţiali desemnaţi pe tot tronsonul A7 Ploieşti-Buzău / Acum mingea este la ei şi sunt obligaţi să vină cu toate documentele justificative / Contestaţiile, aproape garantate pe aceste trei loturi

”După ştirea venită pe lotul Pietroasele-Buzău, avem şi confirmarea pentru primele două, acolo unde Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis către asocieri înştiinţarea că oferta lor se clasează pe locul 1. Lotul 1, Ploieşti (Dumbrava)-Mizil, revine celor de la Bog’Art-Tancrad-Cosedil (România-Italia) şi lotul 2, Mizil-Pietroasele, celor de la Coni-Trace (România-Bulgaria)”, au transmis, vineri, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.  

Aceştia explică faptul că acest pas procedural este notificarea dată de CNAIR ofertanţilor care după evaluarea tehnică şi financiară s-au clasat pe locul 1.  

”Acum mingea este la ei şi sunt obligaţi ca în următoarele zile, termenul cerut de CNAIR fiind 22 februarie, să vină cu toate documentele justificative: DUAE, caziere fiscale, informaţii despre cifra de afaceri, tot ce este necesar pentru a demonstra că respectă toate criteriile de calificare şi selecţie ale licitaţiei. Din experienţa noastră, acest pas este o simplă formalitate şi, în cele mai multe cazuri, antreprenorii furnizează fără probleme aceste documente. Dar există şi surprize, rare, în care practic constructorii nu pot face dovada a ceea ce au declarat, caz în care sunt descalificaţi şi se trece la următoarea ofertă admisibilă, clasată pe locul doi, a mai precizat organizaţia.  

Asociaţia Pro Infrastructură explică faptul că, după ce antreprenorii se achită de această obligaţie, CNAIR emite raportul procedurii, cel prin care se desemnează oficial câştigătorul.  

”Apoi urmează contestaţiile, aproape garantate pe aceste trei loturi cu preţuri foarte bune, decent pregătite faţă de altele (avem proiect tehnic care doar trebuie executat în teren) şi cu numeroase oferte, 39 în total”, a mai transmis Pro Infrastructură.  

Anterior, organizaţia a anunţat că există câştigător desemnat pe A7 Pietroasele-Buzău. 

”Astăzi Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis către asocierea Drum Asfalt-Ilgaz-OPR-Obras-Trameco înştiinţarea că oferta lor se clasează pe locul 1 pe lotul 3 din Autostrada A7 Ploieşti-Buzău”, a transmis organizaţia.  

 
 

 

 

Ultimele Articole