OPEC+ a decis să menţină producţia de petrol redusă cu 2 milioane de barili pe zi până la sfârşitul anului 2023

Producătorii OPEC şi non-OPEC, un grup de 23 de ţări producătoare de petrol cunoscut sub numele de OPEC+, au decis să rămână la politica lor existentă de reducere a producţiei de petrol cu ​​2 milioane de barili pe zi, sau cu aproximativ 2% din cererea mondială, din noiembrie 2022 şi până la sfârşitul anului 2023.

Analiştii din domeniul energiei se aşteptau ca OPEC+ să ia în considerare noi reduceri de producţie care să susţină preţurile înainte de o posibilă lovitură dublă adusă veniturilor petroliere ale Rusiei.

Uniunea Europeană este gata să interzică de luni toate importurile de ţiţei ruseşti transportate pe mare, în timp ce SUA şi alţi membri ai G7 vor impune un plafon de preţ pentru petrolul pe care Rusia îl vinde ţărilor din întreaga lume.

Kremlinul a avertizat anterior că orice încercare de a impune un plafon de preţ petrolului rusesc va cauza mai mult rău decât bine.

Preţurile petrolului au scăzut sub 90 de dolari pe baril, de la peste 120 de dolari la începutul lunii iunie, înainte de sancţiunile potenţial perturbatoare asupra petrolului rusesc, slăbirea cererii de ţiţei din China şi temerile crescânde de recesiune.

Condusă de Arabia Saudită şi Rusia, OPEC+ a convenit la începutul lunii octombrie să reducă producţia cu 2 milioane de barili pe zi, începând din noiembrie. Măsura a venit în ciuda solicitărilor din partea SUA pentru ca grupul să pompeze mai mult petrol pentru a scădea preţurile combustibililor şi a ajuta economia globală.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed