AcasăEconomieOperaţiunea de transbordare a cărbunelui din barjele sârbeşti blocate pe Dunăre a...

Operaţiunea de transbordare a cărbunelui din barjele sârbeşti blocate pe Dunăre a fost finalizată / Ministerul Mediului: Încărcătura nu mai prezintă risc de autoaprindere

”Compania din Serbia responsabilă de transportul pe Dunăre al barjelor încărcate cu cărbune care, în urmă cu o săptămână, au fost blocate iar încărcătura acestora s-a autoaprins din cauza temperaturilor ridicate, a informat Garda Naţională de Mediu că operaţiunea de transbordare a cărbunelui a fost finalizată. Astfel, pe parcursul transbordării, cărbunele autoaprins a fost stins prin inundare. În prezent, încărcătura nu mai prezintă risc de autoaprindere”, a transmis, marţi seară, MInisterul Mediului.  

Sursa citată a precizat că Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM a monitorizat, pe întreaga perioadă a incidentului, parametrii de calitate a aerului în zonă, atât prin cele patru staţii de monitorizare din Giurgiu, cât şi prin intermediul autolaboratorului ce a fost deplasat la faţa locului.  

”Pe întreaga perioadă a monitorizării, nu au fost înregistrate variaţii semnificative ale parametrilor analizaţi”, a mai transmis sursa citată.  

Trei barje sârbeşti încărcate cu câte 1.200 de tone de cărbune fiecare sunt blocate pe Dunăre, de la începutul lunii iulie, în zona localităţii Zimnicea, din cauza scăderii nivelului fluviului, iar în contextul temperaturilor mari cărbunele s-a autoaprins şi a ars mocnit, fără flacără.  

 

 

Ultimele Articole