x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Operațiunea “Internet de mare viteză pentru toți elevii” se lasă cu victime

Vestea bună de la guvern: toți elevii vor avea Internet de mare viteză. Vestea proastă: 30% dintre elevi nu au acces computer.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 11.10.2018, 9:42

În „Programul de guvernare”, PSD și-a propus „asigurarea bazei tehnice necesare instruirii prin dotarea unităților școlare cu suficiente calculatoare și acces la internet”. La doi ani distanță, guvernul condus de Viorica Dăncilă pune bazele îndeplinirii acestei promisiuni. Dar nu în ordinea firească: dotarea școlilor cu computere și apoi conectarea lor la Internet, ci procedând tocmai pe dos.

 

Acum câteva zile, Ministerul Educației anunța că „Executivul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Platformă naţională integrată – Wireless Campus”.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care să asigure, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la internet”. Proiectul va costa 209 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiind europeni.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK