Opinie. Cine îl va înlocui pe Klaus Iohannis?

Analistul politic Stelian Tănase este de părere că românii îşi vor îndrepta atenţia, la următoarele alegeri prezidenţiale, spre un candidat cu prestigiu în străinătate şi i-a numit pe Laura Codruţa Kovesi şi Mircea Geoană. În atenţia lui Stelian Tănase este şi Emilia Şercan.

Stelian Tănase a declarat, duminică, la Prima Tv, că nu crede că Laura Codruţa Kovesi va candida la alegerile prezindenţiale.

”Eu cred că nu va candida, deşi eu i-am rostit numele prima dată că ar putea să fie un candidat. De ce? Pentru că ea corespunde unui anumit profil. Cred că românii se vor îndrepta spre un candidat care are oarecare relaţii şi prestigiu în străinătate. Şi aici sunt puţini. E Geoană care e la NATO şi Laura Coduţa Kovesi. Eu nu spun că va şi candida sau că eu aş vota-o, că mi-ar plăcea mie. Nici nu-mi place. Da, poate şi o femeie ar fi ok să fie. Nu neapărat ea. De ce n-ar fi bună Emilia Şercan, că seamănă cu aia mică de de la Chişinău. Aşa firavă, aşa drăguţă şi aţi văzut ce face? Mi-a plăcut curajul extraordinar şi aşa firav. Aţi văzut-o cum era un înger, nu s-a lăsat. De ce să se lase intimidată?”, a declarat Stelian Tănase. 

Analistul politic a analizat-o pe Kovesi şi a explicat că aceasta a dus o luptă înverşunată împotriva corupţiei, astfel că ar avea argumente să candideze.  

”Laura Codruţa Kovesi a dus şi o luptă totuşi înverşunată contra corupţiei. A făcut o carieră internaţională. Deci ar avea şi argumente”, a declarat Tănase. 

 Stelian Tănase l-a analizat şi pe Mircea Geoană despre care a spus că are nevoie de o reţea pentru a-şi crea susţinători. 

”Da, din partea PSD sau independent. Păi este treaba lui să aleagă. El ia de la PSD cam 35 % din voturile de care are nevoie. Dar ce face până la 51, cine i le dă? Intră automat în turul 2 şi trebuie să-şi creeze susţinătorii, o reţea pe orizontală, civilă care să-i adune voturi cu online-ul, cu evenimente, cu apariţii televizate. (…) Nici nu ştim dacă PSD-ul îl va dori”, a declarat Stelian Tănase. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri