AcasăEconomieOprea: E nevoie de o reglementare în domeniul Energiei. Nici astăzi Virgil...

Oprea: E nevoie de o reglementare în domeniul Energiei. Nici astăzi Virgil Popescu nu a venit cu ceva consistent în această zonă deşi ar fi trebuit să facă acest lucru de foarte multă vreme

„Ne propunem să existe o claritate pentru că am văzut că suntem într-un cerc vicios. Sunt încă foarte multe facturi care nu sunt depuse şi solicitări de plată care nu sunt depuse la ANRE sau la Ministerul Energiei. Este un lucru care a făcut să încetinească şi partea de facturare şi atunci lucrurile acestea trebuie reglementate foarte clar. Ne bucurăm foarte mult că partenerii de coaliţie au înţeles ceea ce noi spunem încă din ianuarie, că este nevoie de reglementarea în acest domeniu şi că se lucrează intens în grupul pe Energie din PSD împreună cu cei din interiorul guvernului. Nici astăzi domnul Popescu nu a venit cu ceva consistent  în această zonă deşi ar fi trebuit să facă acest lucru de foarte multă vreme. Problema energiei este importantă şi am discutat-o ca temă principală”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, la finalul BPN al PSD de luni.

Chestionat dacă există riscul ca furnizorii, atunci când vor emite facturi să vină două-trei la rând pentru consumatori, ceea ce ar putea însemna să fie încărcaţi la plată consumatorii, Oprea a răspuns: „93% dintre români, dintre consumatorii casnici intră în categoria celor care sunt protejaţi, fie cu 0,68 lei consumatorii până în 100KW/oră, fie 0,8 lei pentru consumatorii până în 255 de KW/oră”.

„Sunt 700.000 de gospodării, de românii care nu beneficiază de această plafonare şi atunci credem că şi pentru aceştia, cum credem că şi pentru marea industrie care nu se încadrează la tariful de 1 leu care e perceput pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi atunci, având în vedere că sunt 26.000 de locuri de muncă directe în această zonă, dar marea industrie creează peste 500.000 de locuri de muncă în economia naţională, credem că şi acestea trebuie să beneficieze de un tarif clar care să fie fix”, a mai explicat Oprea.

Întrebat dacă va cere PSD demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei, Oprea a replicat: „Acesta e un subiect pe care l-am abordat şi azi dimineaţă împreună cu colegul meu Daniel Zamfir când am făcut o prezentare a informării deplasărilor atât la Complexul Energetic Hunedoara, cât şi Complexul Energetic Oltenia, unde am constatat că ceea ce ni se spunea că ar trebui închise Grupurile pentru că poluează, nu este adevărat.

„Atâta timp cât asupra acestei chestiuni nu a venit cu nişte concluzii clare şi încă în legea decarbonării sunt două Grupuri care sunt prevăzute a fi închise până la sfârşitul anului, credem că trebuie să se ducă să îşi facă foarte repede treaba la Bruxelles şi în funcţie de ce rezultate obţine acolo să avem şi această discuţie”, a completat social-democratul.

 

Ultimele Articole