Oprescu a fost prins după ce s-a dat singur de gol. Cum arată vila de lux în care stătea

0

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, prins în Atena după ce a fugit de condamnarea din România, avea planuri să rămână în Grecia: nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins pentru că polițiștii care l-au înconjurat erau în haine civile. Ba chiar, Sorin Oprescu s-a înregistrat ca plătitor de impozite în Grecia.

Sorin Oprescu a fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei.

Într-o intervenție în direct la Digi24, medicul Nikos Koudounis a relatat noi detalii despre arestarea fostului primar.

Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. “Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele, așa că zona este atent monitorizată. Trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo”, a spus Nikos Koudounis.

“Oprescu avea de mai mult timp cont bancar fiscal și conturi bancare personale în Atena. Asta nu se obține ușor, ca să ai cont fiscal bancar la stat înseamnă că deja ai cont bancar la una sau mai multe bănci care virează banii. Nu doar mergi acolo, trebuie să și virezi banii respectivi, pentru o perioadă de cel puțin șase luni. Având cont bancar putea fi foarte ușor prins. De fapt, așa s-a și dat de gol. În cont îi fuseseră virați bani în urmă cu câteva zile, iar el a mers să ridice bani de la bancă.

Interpol a avut informații despre tranzacțiile financiare și le-a urmărit.

În preajma vilei unde stătea sunt trei bănci.

Casa îi era monitorizată de polițiști în civil, l-au înconjurat și nu avea cum să opună rezistență. Nici nu a opus”, a spus medicul, care a relatat informații din presa elenă pe acest subiect.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Grecia, până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România.