AcasăEconomieOrange România anunţă că extinde reţeaua 5G în Arad, acesta devenind al...

Orange România anunţă că extinde reţeaua 5G în Arad, acesta devenind al 19-lea oraş din ţară în care reţeaua 5G a companiei este disponibilă

”Începând de astăzi, locuitorii, autorităţile publice şi companiile din Arad se vor bucura de acces la cea mai bună experienţă de conectivitate oferită prin intermiediul reţelei 5G. Aradul devine astfel al 19-lea oraş din ţară în care reţeaua Orange 5G este disponibilă, alături de oraşe precum Bacău, Craiova, Braşov, Bucureşti (acoperit 100%), Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, dar şi în localităţi din judeţul Ilfov, staţiuni montane şi estivale”, anunţă compania.

Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă.

„Clienţii Orange au la dispoziţie cea mai extinsă gamă de telefoane 5G şi obiecte conectate din rândul operatorilor telecom, preţuri atractive, precum şi posibilitatea de a le achiziţiona în 24 de rate, direct pe factură”, precizează compania.

Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, reţeaua Orange 5G oferă utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de internetul prin fibră optică, dar deschide şi noi oportunităţi de dezvoltare în zona de inovaţie şi cercetare.

”Astfel, în primul trimestru din 2022, capacităţile 5G au fost testate cu succes, în premieră în laboratorul 5G Orange din România, unde a fost realizată prima sesiune de date ce foloseşte nativ doar infrastructura 5G, respectiv reţeaua de tip StandAlone (5G SA), ceea ce permite uRLLC (Ultra-Reliable Low Latency Communications), oferind latenţă de sub 5ms şi capacitate mare de transfer a datelor în partiţii dedicate ale reţelei 5G. Noile performanţe în arhitectura de reţea 5G SA reprezintă baza dezvoltării celor mai noi şi inovatoare tehnologii de comunicaţii şi un pas important pentru evoluţia următoarelor generaţii de reţele”, mai anunţă compania.

 

Ultimele Articole