x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Orașul cu trotuare încălzite și cu primar „spărgător de bănci”

La numai 31 de ani, evreul Ilan Shor a devenit unul dintre cele mai controversate personaje din viața politică din Moldova.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.01.2019, 13:43

Omul de afaceri a mers pe o politică populistă, care i-a atras simpatia oamenilor din Orhei, unde a fost ales primar în 2015. Transport gratuit, OrheiLand și străzi încălzite sunt doar câteva dintre „realizările“ primarului. Shor a fost arestat în 2016 fiind acuzat de furtul unui miliard de dolari din trei bănci din Republica Moldova și condamnat, în primă instanță, la șapte ani şi jumătate de închisoare.

 

Șanse mari să meargă la pușcărie

 

La alegerile din iunie 2015, controversatul om de afaceri Ilan Shor a reușit să câștige primăria Orheiului. Pe 6 mai, Shor fusese plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, fiind acuzat de abuz în serviciu în perioada gestionării Băncii de Economii. Promisiunile din campania electorală i-au adus însă lui Shor fotoliul de primar al Orheiului, în ciuda scandalului legat de dispariția unui miliard de dolari din trei bănci din Republica Moldova.

 

Peste un an, pe 22 iunie 2016, primarul Orheiului a fost reținut din nou și plasat în arest la domiciliu, măsură prelungită în luna august a aceluiași an.

 

mai multe, pe Reporter de Iași