Orașul din România în care firmele ar putea plăti taxe chiar şi de CINCI ori mai mari!

Propunerea autorităţilor este ca taxa plătită de firmele care branşează un viitor client să crească de la 100 de lei la 500 de lei.

 

Cele care urmează să facă reparaţii vor plăti 5500 de lei pentru fiecare kilometru săpat, faţă de 1.100 de lei în prezent. Decizia vine după ce edilii au constatat în dese rânduri că refacerea carosabilului după intervenţiile în subsol s-a făcut de mântuială. De aceea a fost nevoie de bani din bugetul local pentru reasfaltare.

 

„Din păcate, de multe ori, mai ales pe lucrările de mici dimensiuni se lucrează cu firme care nu sunt specializate în reţele sau în refaceri de străzi. Nu se realizează bine procedura acea de compactare”, a precizat Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

 

O altă modificare îi priveşte pe proprietarii de terenuri de pe arterele principale. Dacă aceştia nu le găsesc o utilizare, terenurile ar putea fi impozitate de anul viitor cu 50% în plus de anul viitor.

 

„Astfel de terenuri credem noi că pot fi valorificate superior sub o formă sau alta. Astăzi, cu acele panouri „de vânzare” nu cred că este în avantajul nimănui”, consideră Eduard Florea.

 

Prin propunerile de modificare a taxelor şi impozitelor locale autoriăţile încearcă să corecteze două situaţii considerate inechitabile. Este vorba de impozitarea clădirilor nerezidenţiale deţinute de persoane fizice, care în urma raporturilor de evaluare au ajuns să aibă o cotă de impozitare mai mică decât o casă de locuit.

 

De creşteri cu 50% a valorii impozitelor ar putea avea parte şi proprietarii de locuinţe care nu au contract cu Compania de Apă, chiar dacă serviciul de canalizare e disponibil la intrarea în proprietate.

 

„Aceste clădiri astăzi sunt cu siguranţă înregistrate ca şi clădiri fără instalaţii. Una dintre condiţiile de a fi impozitată ca şi clădire cu instalaţie este să ai canalizare. Prin încheierea acestor contracte cu Compania de Apă ele vor deveni clădiri cu instalaţii şi impozitarea lor va fi alta”, a explicat Sorin Iacob, directorul executiv adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

 

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri din Oradea ar putea plăti mai mult de anul viitor. Taxa specială pentru turism ar putea creşte de la 2% cât a fost în 2017, la 3% din valoarea tarifului de cazare. Toate propunerile de modificare ale taxelor şi impozitelor locale sunt supuse dezbaterii publice, care va avea loc pe 23 noiembrie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed