x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Oraşul din România, transformat în RUINĂ. “Bangladeshul arată mai bine”

De la Bucureşti la Sulina sunt 260 de kilometri. Pe şosea mergi însă până la Tulcea. Din port, poţi lua catamaranul din transportul public, 60 de lei biletul. Sunt şi ambarcaţiuni private, dar trebuie să afli programul dinainte. Străbaţi canalul Sulina, 64 de kilometri pe Dunăre, şi ajungi la destinaţie. Singurul oraş al Deltei te întâmpină cu umbra tristă a ceea ce a fost cândva. Peste tot vezi ruinele unei economii cândva prospere. La Sulina, a fost cea mai mare fabrică de conserve din România. S-a distrus. A fost şi un şantier naval, dar a dat faliment.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.04.2019, 19:52

„Fiecare primar care vine spune că nu sunt bani. Dar asta este în toată ţara, nu numai la noi. Probabil că Sulina trebuia să fie prin Italia sau Franţa”, spune un barcagiu.

 

Oraşul avea, în vremurile înfloritoare, 20 de mii de locuitori. Acum abia mai sunt 3.000.

 

Sulina a fost, la sfârşitul secolului XIX, sediu al Comisiei Europene a Dunării de jos. S-a transformat rapid, într-un oraş cosmopolit, cu clădiri cochete care acum, zac în ruină. Primăria s-a gândit abia anul acesta să le impună proprietarilor un impozit de 5 sută la sută dacă nu îşi repara proprietăţile lăsate în paragină, scrie ProTV.