Orașul din România unde salariul unui șofer de autobuz ajunge la 1.000 de EURO!

0
Orașul din România unde salariul unui șofer de autobuz ajunge la 1.000 de EURO!

Din cele 98 de autobuze ale societăţii de transport public din Timişoara doar jumătate sunt folosite. La fel şi în cazul tramvaielor sau chiar al troleibuzelor. Motivul: nu are cine să le conducă.

 

„În acest moment noi avem angajaţi la secţia tramvaie 90 de vatmani, la secţia autobuze 100 de şoferi, iar şi la secţia troleibuze 70”, afirmă Nicolae Bitea – director general Societate de Transport Public Timişoara.

 

Conducerea societăţii mai are nevoie de 60 de conducători auto şi se gândeşte să aducă angajaţi şi din alte părţi ale ţării, cum ar fi Reşiţa, Craiova sau chiar Bucureşti. Le oferă cazare, bonuri de masă şi un salariu atractiv.

 

„Un şofer şi un vatman care doresc să facă ore suplimentare şi care muncesc efectiv şi sâmbăta şi duminica, bineînţeles conform legislaţiei în vigoare fără nicio problemă pot ajunge la un salariu net de 4.500 de lei”, afirmă Nicolae Bitea, director general Societate de Transport Public Timişoara.

 

În schimb, şoferii încalcă flagrant regulile de circulaţie. Şoferul unui autobuz a fost filmat de un călător în timp ce vorbea la telefonul mobil în timpul mersului. După ce a observat că este filmat, deranjat, bărbatul a oprit maşina şi a început la rândul lui să-l filmeze şi să-l ameninţe pe călător.

 

Societatea de Transport Public Timişoara are şcoală de formare profesională, iar timp de şase luni, viitorii şoferi sunt încadraţi ca muncitori necalificaţi şi primesc o sumă netă de 2.250 de lei.