Orban: Cîţu l-a mai propus o dată pe Dan Vîlceanu în discuţiile şi analizele pe care le-am făcut la constituirea Guvernului, în 23 decembrie/ Tendinţa ca premierul să desemneze un ministru de Finanţe cu care se înţelege foarte bine este corectă

Ludovic Orban a afirmat că ar fi putut să nu se prezinte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL în care Dan Vîlceanu a fost validat pentru Ministerul Finanţelor Publice, şedinţă la care s-au înregistrat 32 de absenţi din cauza termenului scurt în care s-a făcut convocarea.

 

„Din respect pentru statut şi pentru ceea ce înseamnă Partidul Naţional Liberal şi funcţionarea statutară, m-am dus să conduc acea şedinţă, pentru că, dacă nu m-aş fi dus, nu se putea organiza acea şedinţă şi iarăşi aruncam în aer imaginea partidului, că preşedintele partidului nu vrea să exercite… (…) Eu sunt un preşedinte care am respectat statutul şi care mi-am exercitat atribuţiile de preşedinte în conformitate cu prevederile statutare, chiar şi atunci când nu mi-a convenit”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la B1 Tv.

 

Întrebat dacă ar fi putut bloca astfel nominalizarea lui Vîlceanu, Orban a răspuns: „Cu siguranţă”.

 

Liderul liberal a menţionat că premierul Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru portofoliul Finanţelor Publice încă de la constituirea Guvernului, la finalul anului trecut.

 

„De altfel, premierul Cîţu l-a mai propus o dată pe Dan Vîlceanu în discuţiile şi analizele pe care le-am făcut la constituirea Guvernului, în 23 decembrie. Este un om apropiat în partid, tendinţa ca premierul să desemneze un ministru de Finanţe cu care se înţelege foarte bine este o tendinţă corectă, mâna dreaptă a premierului este ministrul Finanţelor şi din cauza asta orice premier doreşte să desemneze în poziţia de ministru al Finanţelor un om apropiat, un om în care are încredere. Deci consider că Florin Cîţu l-a propus pe Dan Vîlceanu pentru că este apropiat de Dan Vîlceanu şi are încredere în Dan Vîlceanu că poate să colaboreze cu el la Ministerul Finanţelor”, a adăugat Ludovic Orban.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri