AcasăEconomieOrban: E normal ca premierul să-şi dorească un ministru de Finanţe cu...

Orban: E normal ca premierul să-şi dorească un ministru de Finanţe cu care are o chimie bună, în care are încredere/ Pentru noi important este să susţinem un ministru de Finanţe care să ne confere garanţia că are capacitatea de a gestiona Ministerul

“Aici, domnul Cîţu utilizează nişte item-uri: competenţă, integritate…Trebuie verificat din perspectiva acestor item-uri pe care le susţine public domnul Cîţu. Aş prefera să nu mă pronunţ pe această nominalizare – şi eu am auzit-o în conferinţă de presă – eu am căutat să am o discuţie cu premierul, să ajungem de comun acord la o propunere pe care să o susţinem amândoi, aşa cum a fost şi propunerea care a venit din partea premierului Cîţu privind fostul ministru de Finanţe şi pe care am agreat-o şi eu şi a agreat-o şi preşedintele, respectiv Alexandru Nazare”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la Realitatea Plus. 

 

El a menţionat că i-a propus lui Florin Cîţu să facă o propunere comună care sa fie supusă validării Biroului Politic Naţional. 

 

“E normal ca premierul să-şi dorească un ministru de Finanţe cu care are o chimie bună, în care are încredere, este firesc asta, v-o spun că e un lucru natural. Un premier, primul ministru care şi-l numeşte îl numeşte ministrul Finanţelor, pentru că ăla e principalul colaborator. (…) Nu cred că acuma e important un vot competitiv în Biroul Politic Naţional. Pentru noi important este să susţinem un ministru de Finanţe care să ne confere garanţia faptului că are capacitatea de a gestiona Ministerul Finanţelor”, a declarat Orban.

 

Premierul Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că îl susţine pe Dan Vâlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Ultimele Articole