x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(7) "politic"

ORBAN, foarte supărat pe șefii BEC. Sunt probleme în DIASPORA

Premierul Ludovic Orban acuză viteza ”foarte lentă de reacție” a Biroului Electoral pentru diaspora de înlocuire a membrilor secțiilor de votare care absentează.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 09.11.2019, 15:10

Premierul Ludovic Orban a acuzat sâmbătă Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate că are o viteză foarte lentă de reacție în ceea ce privește înlocuirea membrilor secțiilor de votare care nu s-au prezentat la muncă, lucru despre care a spus că ar putea îngreuna procesul electoral.

 

Șeful guvernului a lansat aceste acuzații la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la sediul ministerului.

 

”Au apărut mici situații, mi-a spus domnul ministru, legat de viteza foarte lentă de reacție a Biroului Electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegați la secțiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegați la secțiile de votare în care, neavând decât două ședințe Biroul Electoral pentru secții din străinătate, a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire. Azi au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire și cam tot atâtea, 113 dacă țin bine minte de suplimentare. Astăzi sunt o sută de cereri de suplimentare, care sperăm să fie aprobate cât mai repede pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiții la nivelul fiecărui birou electoral de secție de votare”, a declarat Orban.

 

Premierul a explicat că înlocuirea cu celeritate a membrilor absenți din secțiile de votare din străinătate este importantă deoarece multe dintre acestea nu au avut de la început numărul complet de personal, iar lipsurile suplimentare îngreunează procesul de vot.

 

La rândul său, Bogdan Aurescu a spus că astfel de situații de absenteism s-au înregistrat peste tot și a subliniat că înlocuirea celor care au lipsit nu este de competența MAE, ci a Biroului Electoral pentru secțiile de votare din strănătate.