x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Orban îi lămurește pe cei care ies la terase! Nu trebuie să-și dea CNP-ul

Premierul Ludovic Orban vine cu noi explicații și lămuriri în privința măsurilor de relaxare. Acesta a spus ce date trebuie să dea românii când își fac o rezervare la o terasă sau restaurant.

Author: George.Zamfir | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.06.2020, 9:25

Ludovic Orban a declarat că nu este nevoie ca patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon, șeful Executivului precizând că aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică.

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Șeful Executivului a precizat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de indentificare.

„Îi vom ajuta să înțeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). (…) Toate acest lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate – n.red.) (…) E nevoie să poți să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să știi nume, prenume și măcar un număr de telefon sau adresa.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor. Conform legii, reprezentanții teraselor trebuie să ceară clienților date de identificare, iar unii angajați au cerut chiar și CNP-ul celor ce au făcut rezervări.