x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.0974
string(16) "instant-articles"

Orban, replică pentru Firea: Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase

Premierul nu este de acord cu testarea oamenilor pentru COVID 19 prin metoda din ușă în ușă, criticând afirmațiile primarului Capitalei care a declarat că o astfel de testare va începe de luni și că PMB va cumpăra 4.000 de teste, în timp ce primăriile de sector câte 1.000.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.03.2020, 22:38

„Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase şi aş vrea să accentuez acest lucru. Deci noi aplicăm clar procedurile care sunt validate şi care au la bază argumentaţii tehnice şi ştiinţifice de testare”, a declarat Ludovic Orban în debutul şedinţei de Guvern, răspunzându-i astfel Gabrielei Firea care a afirmat că va testa bucureştenii în vâstă şi pe cei cu patologii.

 

„Noi respectăm cu stricteţe procedura adoptată de INSP, care este, de fapt, şi o recomandare a Comisiei Europene, în baza recomandărilor forului ştiinţific de suport al Comisiei Europene, şi anume: pacienţii simptomatici cu istoric de călătorie internaţională, contacţii care încep să capete simptome, cadrele medicale – începând cu cele simptomatice, dar va trebui, odată cu creşterea capacităţii, să putem să testăm mai multe cadre medicale, chiar dacă nu prezintă simptome, astfel încât să ne asigurăm că nu se mai repetă experienţa de la Suceava; persoanele instituţionalizate simptomatice. Adică există o ordine a priorităţilor în testare, care nu poate fi încălcată şi pe care noi o vom aplica cu stricteţe”, a explicat premierul.