x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "general"

Orban retrage OUG-urile pe fonduri europene: Riscă să aducă probleme României

Premierul interimar, Ludovic Orban, a anunțat în prima ședință după ce Guvernul a fost demis, prin moțiune de cenzură, că nu vrea să publice în Monitorul Oficial ordonanțele pe fonduri europene, pentru că „riscă să aducă probleme României”.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.02.2020, 12:10

„Domnule Boloș, am luat decizia de a nu publica Ordonanţele pe care le-ați înaintat. Tema este mult prea delicată, deja pârâcioșii care fac rău României prin blocarea procesulii de absorbție deja au început să trimită tot felul de păreri”, a spus Ludovic Orban, în debutul şedinţei Executivului.

 

El a precizat că tema este mult prea delicată și i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, să folosească alternativa proiectelor de lege, a hotărârilor de guvern sau o ordinelor de ministru.

 

„Noi nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planuri de măsuri, astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile și contestabile. Din acest motiv vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiți soluții de reglementare. Acolo unde este lege pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectele de lege prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu este lege (…) prin HG-uri sau ordine de ministru”, i-a transmis Orban ministrului Boloș.

 

 Pe 4 februarie, Guvernul Orban a adoptat cinci ordonanțe de urgență pe fonduri europene.