Ordonanța anti plastic determină schimbări – ambalajele biodegradabile sunt varianta

Conform ordonanței de urgență OG 6/2021, începând cu 2 septembrie sunt interzise pe piață  diverse produse ce conțin plastic. Printre altele și tacâmurile din plastic sau paiele, farfuriile din plastic. O astfel de măsură este necesară pentru că poluarea cauzată de plastic este la cote alarmante. Sufocăm efectiv natura. Însă directiva europeană nu lasă fără alternativă pe cei care au nevoie de astfel de produse.

Pentru cei din Horeca, ambalajele biodegradabile așa cum sunt regăsite și la Snick Ambalaje sunt alternativa. Acestea sunt realizate din trestie de zahăr, din lemn, palmier, printre altele. Dacă cei în cauză se vor orienta după un furnizor cu soluții complete, atunci își vor asigura stocul de ambalaje de calitate, ce corespund cu normele în vigoare, fără probleme.

 

Ne vom întoarce la ambalajele reutilizabile?

Poate vă amintiți, cei care au prins perioada comunistă, că din lipsă de opțiuni românii își fabricau din materiale textile sacoșe. Erau absolut necesare, căci norocul făcea să găsească un magazin de unde să își procure alimentele și acestea să fie în stoc. Sacoșele refolosibile nu întrunesc însă normele de igienă. Iar pentru cei din domeniul food delivery acestea nu sunt o opțiune.

Însă cele biodegradabile au devenit vedetele de actualitate. Deservesc scopului practic, sunt de unică folosință, însă create din materiale prietenoase cu mediul înconjurător și sunt biodegradabile. Au astfel un impact mai mic față de natură.

În oferta de la Snick Ambalaje veți găsi atât sacose biodegradabile, cât și caserole, tacamuri, pahare sau farfurii, implicit pungi, prosoape și tot ce este necesar în lista de consumabile pentru locații precum: gelaterii, pizzerii, restaurante, fast food-uri, cafenele etc.

 

Ce impact au ambalajele pentru consumatori

Sunt indispensabile pentru servit. Explicația este simplă: în contextul actual takeaway a devenit un stil de viață, de zi cu zi, astfel încât orice restaurant sau locație cu produse de servit (băuturi și/sau mâncare) știe că are nevoie să mențină livrările ca serviciu oferit. În pandemie, la pachet a devenit singura posibilitate ca publicul consumator să se bucure de preparate, precum a fost și singura cale ca restaurantele să mai supraviețuiască. În lipsă de clienți ce puteau veni fizic în locație, a existat livrarea de mâncare și băuturi.

Ambalajele sunt și motivul pentru care un preparat se va menține foarte bine până la destinatar. Sau nu. Sunt motivul pentru care consumatorul va aprecia calitatea serviciului, grija față de atenția la detalii. Până la urmă par ușor de neglijat, însă când nu sunt de calitate și conținutul se varsă spre exemplu, devin imediat focusul consumatorului. Se va gândi că pe măsura calității precare a ambalajului este și calitatea produsului în sine.

Așadar, dacă normele europene vin cu noi impuneri, dacă târziu, însă chiar și în al doisprezecelea ceas ne dăm seama cât de mult poluăm din cauza plasticului, toată această dinamică impune schimbări. Iar cei din Horeca sunt direct vizați. Nu au însă nimic de pierdut efectiv, căci furnizorii de ambalaje și produse au oferte care corespund noilor norme. La Snick Ambalaje veți găsi acea sursă pentru tot felul de ambalaje.

Contact:

Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău, România

[email protected]

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed