x


  • EUR
    4.8415
    USD
    4.4172
string(16) "instant-articles"

OSMANOVICI de la CNAS a obosit. Dă vina pe jurnaliști

Purtătorul de cuvânt al Casei de Sănătate dă vina pe jurnaliști pentru declarația că oamenii mor indiferent dacă funcționează sau nu cardul de sănătate.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 18.07.2019, 16:31

Purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a dat joi vina pe jurnalistul RFI care l-a intervievat pentru declarația pe care a făcut-o, conform căreia oamenii mor cu sau fără funcționarea cardului de sănătate.

”Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarția mea va înțelege mai bine. În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe de ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău”, a scris Osmanovici pe Facebook.

 

Într-o încercare de a scuza disfuncționalitățile sistemului cardului de sănătate, căzut de 17 zile, Daniel Osmanovici a declarat miercuri la RFI că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem” (sistemul de funcționare al cardului de sănătate – n. red.).

 

În urma acestei declarașii, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătății Sorina Pintea demiterea din funcție a purtătorului de cuvânt și a directorului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

 

”Se fac eforturi pentru remedierea acestei defecțiuni, dar pentru că ați adus în discuție am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea, solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a declarat Viorica Dăncilă într-o conferință de presă în județul Mehedinți.

 

Când jurnaliștii i-au atras atenția că CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătății, Dăncilă a replicat: ”Știu, dar am discutat cu dna ministru despre acest lucru. Am cerut demiterea purtătorului de cuvânt, repet, și al directorului (sic!) Casei Asigurării de Sănătate”.

 

Ascultă interviul integral cu Daniel Osmanovici pe rfi.ro