AcasăEconomiePană de curent în zeci de localităţi din Republica Moldova provocată de...

Pană de curent în zeci de localităţi din Republica Moldova provocată de bombardamentele ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean. Energia electrică nu mai este livrată din România prin reţeaua Isaccea-Vulcăneşti

Oraşele Bălţi, Ialoveni, Călăraşi, Ungheni, Nisporeni, Edineţ, Soroca, Rîşcani din Republica Moldova au rămas parţial fără curent electric.

De asemeena, unele localităţi din regiunea transnistreană, inclusiv oraşul Tighina, sunt afectate de pene de curent totale sau parţiale.

”Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru ţara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvenţă). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată ţara”, afirmă vicepremierul Andrei Spînu, potrivit Agora.

”Menţionez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranţă. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a adăugat vicepremierul.

Potrivit celui mai mare furnizor de energie electrică din R.Moldova, Premier Energy, la ora locală 16.37 a avut loc o deconectare de avarie în sistemul de transport operat de de IS ”Moldelectrica”, iar un număr mare de consumatori au fost astfel afectaţi.

”Rugăm consumatorii să manifeste înţelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuţie, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menţinerea alimentării continue cu energie electrice. Vă mulţumim anticipat pentru înţelegere”, se arată în comunicatul companiei.

Până la această oră, potrivit datelor prezentate de Moldelectrica, pe fluxurile MD-RO nu mai este transportat niciun import, însă indicatorul arată că importul din Ucraina a crescut.

Ultimele Articole