Papa Francisc se va întâlni cu o delegaţie palestiniană şi cu rudele ostaticilor din Gaza

Papa Francisc se va întâlni separat, săptămâna viitoare, cu rudele ostaticilor deţinuţi de militanţii Hamas şi cu o delegaţie de palestinieni care au rude în Gaza, a anunţat vineri Vaticanul, potrivit Reuters.

„Prin aceste întâlniri, care au un caracter exclusiv umanitar, Papa Francisc doreşte să îşi arate apropierea spirituală faţă de suferinţele ambelor părţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Întâlnirile vor avea loc miercuri la Vatican.

„Fiecare om, fie că este creştin, evreu sau musulman, de orice popor sau religie, fiecare om este sacru, este preţios în ochii lui Dumnezeu şi are dreptul de a trăi în pace”, se arată în comunicat, care citează din discursul pe care papa l-a ţinut duminică.

O sursă a declarat că 12 rude ale ostaticilor israelieni se vor întâlni cu papa miercuri dimineaţa devreme, înainte de audienţa generală săptămânală.

Conform unei surse care a vorbit despre întâlnirea cu palestinienii, Papa a spus că a dorit să organizeze aceste întâlniri ca un „gest umanitar pentru a asculta doleanţele ambelor părţi”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri