x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(10) "imobiliare"

Paradoxul apartamentelor: Cumperi mai mult şi plăteşti MAI PUȚIN!

Această situaţie este valabilă doar pentru apartamentele vechi, nu şi pentru cele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.03.2019, 8:45

Piaţa imobiliară din România are un paradox interesant: cu cât un apartament vechi este mai spaţios, cu atât el este mai ieftin, susţin specialiştii Imobiliare.ro, care au calculat că preţul unui metru pătrat într-un apartament mai spaţios poate fi şi cu 30% mai mic decât cel dintr-o garsonieră.

 

Între preţul total şi suprafaţa unei proprietăţi există, în mod firesc, o legătură directă: cu cât o locuinţă este mai spaţioasă, cu atât ea va costa mai mult. În ceea ce priveşte preţul pe metru pătrat, însă, pe piaţa apartamentelor vechi din România poate fi observată o situaţie paradoxală: costul scade pe măsură ce suprafaţa totală a locuinţei creşte (odată cu numărul de camere).

 

Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cele mai scumpe sunt, din acest punct de vedere, garsonierele, la polul opus situându-se apartamentele cu patru camere. Deşi ar putea fi considerată o „lege” a pieţei imobiliare, de menţionat este, totuşi, că această situaţie nu este valabilă şi în cazul locuinţelor nou-construite, scrie adevarul.ro.