Parc fotovoltaic, în premieră în Portul Constanţa / Va alimenta zona danei 99 şi prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public şi remorchere – FOTO

”Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kW anual şi rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru, este inedit prin mobilitate şi poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrică”, anunţă, luni, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.  

Compania şi-a propus ca energia produsă prin acest sistem inovativ să alimenteze cu energie electrică zona danei 99 şi prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public şi remorchere. 

”În componenţa sa are flotoare, sistem de ancorare, o platformă accesibilă personalului care îl deserveşte, echipamente pentru montarea cablurilor, panouri solare, sisteme de stocare a energiei şi permite transmisia datelor la distanţă cu uşurinţă”, a mai transmis compania.  

Sursa citată a precizat că acest sistem de producere a energiei fotovoltaice mai este folosit în porturile din Belgia. 

În funcţie de cum evoluează noul proiect, acesta ar putea fi multiplicat pentru zonele din portul Constanţa fără acces la energie electrică. 

 

 
 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed