x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(7) "externe"

Parlamentarii din Polonia semnează proiectele de lege fără să le vadă

Noul scandal politic în Polonia: proiectele de lege sunt făcute la sediul partidului aflat la putere, iar parlamentarii le semnează în alb, fără nici măcar să le vadă. Unul dintre deputaţii partidului Lege şi Justiţie a recunoscut pentru unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri din ţară că aceasta este regula, relatează Digi24.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.02.2017, 4:22

Un exemplu este proiectul de lege pentru integrarea în Varşovia a suburbiilor. Cei mai mulţi dintre parlamentarii care au semnat documentul nici măcar nu l-au citit, scrie presa locală. În plus, de proiect ştiau doar oamenii de la vârful partidului de guvernământ, afirmă un deputat al formaţiunii.

 

De când a ajuns la putere, la finalul anului 2015, Partidul Dreptate şi Justiţie, condus de Lech Kaczynski, s-a confruntat cu ample proteste de stradă, dar şi avertismente severe de la Bruxelles, din cauza atacurilor la statul de drept. Ultimul semnal de alarmă a venit chiar de la vicepreşedintele Comisiei Europene, înainte vizitei Angelăi Merkel de azi la Varşovia.

 

„Domnia legii este o valoare de bază. Nu putem să facem compromisuri în această privinţă. Ori respecţi statul de drept, ori nu respecţi. Dacă nu, Europa nu poate să tacă”, afirmă Jyrki Katainen, vicepreşedinte al Comisiei Europene.